FC ITU RESIDENCE

FC itu

BAQ 2012
CATEGORÍA DISEÑO ARQUITECTÓNICO
BRASIL
ARTHUR CASAS, ALEXANDRA KAYAT, REGIANE KHRISTIAN, RENATA ADONI

Located about an hour from São Paulo, the house in ITU is a refuge for a young couple with children. A prime position on the banks of a small lake and the presence of a large yellow ipe led us to create a house that takes maximum advantage of the landscape.

The floor plan in L shape divides the house in a simply form: the main volume contains the children´s room in the ground floor, a courtyard to keep home theater forms an intimate living room, a large living room opens onto the terrace and garden , erasing the boundaries between interior and exterior. Above this volume are situated the master suite and a gym.

In the secondary volume are the dining room, kitchen and the service areas. On the first floor of this volume are the guest rooms.

The house is marked by horizontality and fluidity between spaces. The entry is made at the point where the two volumes converge; a low-ceilinged reinforces the transition to look at the outside. On one side the stone floor of the dining room goes towards to the terrace, gradually merging into the garden. The living room is at a slightly lower level and has a higher ceiling. A tree trunk dominates this space, covering the single column in this space. The windows of this area slide completely and are hidden inside the walls, bringing the terrace and landscape into the house.

The wood floor and ceiling brings a warm and domestic aspect to that space invaded by nature. A second terrace room was created to continue under the pergola in the balance sheet that has a retractable awning. The whole side of the volume is dominated by a large wooden deck and a swimming lane, integrated by large landscaping rocks that penetrate the pool.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *